Norwegian Forest Cat HCM DNA Research Project

 

 

Danish Page

 

 

12 Dec 2005

 

TIL NFO oprættere,

Jeg har talt med Dr. Meurs for at diskutere hvad vi behøver at gøre, for at vi kan påbegynde HCM-undersøgelsenHun har brug for minimum 10 HCM positive kattesom er enten i familie med hinanden (hvis du har det) eller enkelte individer som ikke har nogle relation til hinanden. Den bedste måde at indsamle DNA er via blodprøver. For at deltage i undersøgelsen behøver vi en blodprøve fra din(e) HCM positive kat(te). Selvom vi ikke har alle de pengemidler vi skal bruge endnu, er Dr. Meurs villig til, at indsamle prøverne nu, mens vi afventer tilbagemeldingen fra the Winn Foundation. For at minimere unødig stress for vores katte, har vi besluttet at det vil være bedst hvis hun får tilsendt de ekko-kardiogrammer der er lavet på de HCM diagnostiserede katte, sammen med stamtavlen, så hun kan verificere/fastslå at de er HCM positive. Dette er nødvendigt fordi det har været hendes erfaring, at ikke alle de katte som er klassificeret med en HCM-diagnose, af en dyrlæge, har HCM. Men rent faktisk har en anden form for hjerte sygdomDet er meget vigtigt, at en kat med potentiale for at have HCM, er evalueret af en kardiolog og ikke "kun" af en dyrlæge som kan udføre en ultralydsskanning af en kats hjerte. En kats hjerte er så lille og hjerterytmen så hurtig, at en uerfaren person ved en ultralydsskanning evt. kan overse diagnosen eller over-diagnostisere sygdommenNår hun har verificeret at katten er HCM positiv, vil hun sende dig det specielle rør/sprøjte, blodet skal opsamles i.
 

Forskningsprojektet indeholder 2 dele.

Først skal det afgøres om den gen-mutation der er fundet i Maine Coon er den samme som der findes i NFO. Dette kan blive afgjort lige så hurtigt hun har DNA-prøverne fra NFO'erneHun tvivler dog på, at de har den samme gen-defekt, men vi er nødt til at få det undersøgt inden vi kan gå videre.

Derefter skal forskningen starte for at finde HCM genet/erne i NFO.

For at deltage i undersøgelsen skal du gøre følgende:

1. Enten sender du en fax (509-335-0880) elleen kopi adit HCM positive resultat, udført via ekko-kardiogram, til Dr. Kathryn Meurs, Washington State University College of Veterinary Medicine, Department of Veterinary Clinical Sciences,
Pullman, WA USA 99164. Du skal medsende navnet på den dyrlæge som har udført ekko-kardiogrammet og hans/hendes titel/stilling. Derudover skal din adresse være med og du skal gøre opmæksom på at det vedrører NFO HCM undersøgelsen. Vær sød at skrive din adresse så tydeligt, at det er let-læseligt. Alle informationer vil blive håndteret med den største diskretion.


2. Lige så snart Dr. Meurs har verificeret, at din kat er HCM positiv, vil hun sende dig det specielle DNA rør/sprøjte hvori blodprøven skal opsamles i. Derefter skal du få din dyrlæge til at tage blodprøvenDet er meget vigtigt, at lige så snart blodprøven er taget, at den blandes/rystes

med det samme for at bevare DNA-et bedst muligtBlodprøven skal sendes tilbage til Dr. Meurs efter de instruktioner der medfølger. Vær opmærksom på, at skrive din kats og dit navn på røret/sprøjten samt sørge for, at det er letlæseligt. Det skal også fremgå, at prøven stammer fra en NFO.

Dr. Meurs vil gerne gøre opmærksom på, at selvom det viser sig, at NFO'en har den samme mutation som MCO'en, så vil det tage tid, at få klarlagt alle de mulige HCM DNA-gener der erså vi skal ikke forvente, at alle de berørte gener vil blive fundet indenfor det/de næste år.

Din deltagelse i undersøgelsen kan enten være anonym eller du kan skrive din kat ind i databasen under yahoo-groupen. Jeg håber, at vi alle vil være åbne om, hvilke katte der er accepteretundersøgelsenJeg vil sætte pris på, hvis du vil informere mig privat (stebner@prodigy.net) om, at du har indsendt din kat's informationer til Dr. Meurs - du kan nøjes med enten at give mig antallet af katte ellederes navne. Al information vil blive behandlet med den største diskretionJeg vil gerne sikre, at vi har nok prøver til, at vi kan lave undersøgelsen.

Linda

_________________________________________________________________

8 Dec 2005

Til alle NFO opdrættere der bekymrer sig om HCM (bragt med fuld tilladelse fra forfatterne til at oversætte og offentliggøre)

Som mange af Jer ved, så er behovet for en DNA test for at finde HCM genet blevet større, eftersom flere NFO'er er enten døde eller er blevet diagnosticeret med HCM. Igennem det sidste år har en lille gruppe NFO-opdrættere (Linda Stebner, Cheryl Sarges, Melissa Alexander og Colleen McGrady) arbejdet for at få skabt større opmærksomhed omkring HCM. Dels via Cheryl's hjemmeside, dels ved at koordinerer skannings klinikker. Hvis du har kommentarer til vores nuværende eller fremtidige planer, kan du gøre dette ved at blive medlem af HCM-Yahoo Group: nfc_hcm@yahoogroups.com

Her er et par af de ting vi arbejder på i øjeblikket: Kontakte Dr. Meurs igen for at finde ud af hvad der behøves for at starte et forskningsprojekt af HCM i NFO. Vi føler at det er vigtigt at der kun er en der holder kontakten. Colleen McGrady kontaktede oprindeligt Dr. Meurs d.11 juli 2005. Dr. Meurs var på det tidspunkt i gang med at flytte til staten Washington og Colleen modtog derfor ikke noget svar, hverken på den oprindelige forespørgsel eller på en efterfølgende email hun sendte i August 2005. Vi føler, at det er vitalt at der KUN ER EN kontaktperson og Linda Stebner vil blive denne kontaktperson/koordinator da hun har en dokumenteret familie af NFO’er med HCM. Selvom et forskningsprojekt måske først vil blive opstartet om et år, føler vi, at det er vigtigt, at vi begynder at indsamle DNA prøver via mundsvab så hurtigt som det er muligt at gennemføre dette, da de ramte katte muligvis vil dø inden forskningen kan begynde.

Det vigtigste lige nu er at indsamle penge til forskningen:

Colleen McGrady har kontaktet The Winn Foundation, for at høre om de vil være interesseret i at etablere en separat fond for ”HCM DNA forskning i den Norske Skovkat” og har spurgt om de vil matche en del af det beløb som vi selv kan indsamle, ligesom de har gjort for Sphynx. Der vil formentlig komme et svar i denne weekend på om the Winn Foundation vil sponsorere dette tiltag.  Mere information om Winn Feline Foundation Grants:  http://www.winnfelinehealth.org/2005-awards.html

Alternativet vil blive at oprette en “ikke profitable fond” for at kunne indsamle donationerne. Cheryl Sarges har taget kontakt med en advokat. Hvis der er nogen der kender nogen der frivilligt kan hjælpe os med at opsætte en “ikke profitable fond”, så vær sød at kontakte os.

Linda Stebner vil donere $2,000 fra the Country Cat Club & $500 af hendes egne penge. Colleen McGrady vil donere $1,000 af hendes egne penge. Melissa Alexander vil donere $500 af hendes egne penge. Cheryl Sarges vil donere $100 fra hver killing hun sælger plus en privat donation indtil der er rejst de penge der skal. Vi har brug for et væsentligt beløb for at kunne starte forskningen. Der er i øjeblikket over 800 NFO-opdrættere på verdensplan og hvis hver og en ville donere salgsprisen for bare en killing eller bare $100 ville det betyde, at der kunne indsamles minimum $80,000, bare hvis vi hver gav en så lille donation som $100 fra hver opdrætter!!!! ALLE DONATIONER, STORE SOM SMÅ, VIL BLIVE MODTAGET MED KYSHÅND! Fremtidige indsamlinger skal hjælpe til med at støtte og betale for forskningen. Dette er begyndelsen på at organisere en mulighed for at hjælpe til med, at stoppe spredningen af HCM i den Norske Skovkat. Vi vil informere alle så snart vi har den korrekte procedure sat op til at modtage donationer. I mellemtiden kan du kontakte et af navnene på listen herunder hvis du ønsker allerede nu at donere et beløb. Vi arbejder også på at lave en hjemmeside og database for alle de katte som allerede er skannet som kan blive tilgængelig enten via ejers anvn, opdrætters navn eller katteri navn.

Dette er et par af vores ideer; VI BEHØVER DIN HJÆLP til donationer og indsamlinger, samt til at få etableret skannings klinikker. Nogle af Jer føler at det at teste er spild af penge, men prøv lige at overveje følgende – hvis du finder ud af, at en af dine katte har diagnosen HCM, vil du (ved ikke at bruge denne kat i dit opdrætsprogram) spare dig selv, dine katte og fremtidige killingekøbere for en del følelsesmæssige nedture. Lad os se bort fra vores personlige forskelligheder & stridigheder og stræbe efter at bevare vores race. Vi ville gerne at dette kunne være en verdensomspændende indsats. Hvis der er nogle af Jer der er interesseret i at deltage på et frivilligt basis, skal I kontakte en af dem der står på listen herunder:

Linda Stebner, Epona NFC, Philadelphia PA USA; Koordinator for forskning & indsamling og international repræsentanter.

Melissa Alexander, Into Wishin’ NFC, Massachusetts USA; + 001-508-415-9406 (c): Moderator af Yahoo Group, koordinator for international repræsentanter og for nuværende og kommende HCM skanning kliniker i Boston MA.

Cheryl Sarges, Winterfyre NFC, Arizona USA; Ejer af HCM Yahoo Group, vedligeholder database for HCM Tests og koordinator for indsamlinger.

Colleen McGrady, Finnishline NFC; Upstate NY USA; Assisterende koordinator for forskning & indsamlinger og koordinator for nuværende og fremtidige HCM skannings kliniker på Hudson Highlands Veterinary Medical Group PC, Hopewell Junction NY.

 

Back to Resource Page

home

Translated by: Carli Hækkerup