Norwegian Forest Cat HCM DNA Research Project

 

 

Dutch Page

 

 

 

8 DEC 2005

 

Aan alle Noorse Boskatfokkers die zich betrokken voelen bij het onderzoek naar HCM

 

Velen van jullie zijn het zich al het bewust, maar de behoefte aan een DNA test voor HCM wordt steeds groter nu er meer en meer Noorse Boskatten aan zijn overleden of bij wie de diagnose HCM gesteld is. In het afgelopen jaar heeft een kleine groep Noorse Boskatfokkers in de VS (Linda Stebner, Cheryl Charges, Melissa Alexander en Colleen McGrady) er aan gewerkt om mensen hiervan bewust te maken door informatie op de website van Cheryl en door het co÷rdineren van onderzoeksdagen. Wilt u reageren op onze huidige en toekomstige plannen, dan kunt u lid worden van de Yahoo HCM-groep en daar uw reacties plaatsen: nfc_hcm@yahoogroups.com

 

Een aantal zaken waar we momenteel aan werken:

Opnieuw contact gezocht met Dr. Meurs om te weten te komen wat nodig is om een HCM onderzoek voor Noorse Boskatten te starten. We zijn van mening dat het belangrijk is om ÚÚn centraal contactpunt te hebben. Colleen McGrady had aanvankelijk met Dr. Meurs contact opgenomen op 11 juli 2005. Dr. Meurs was op dat moment bezig te verhuizen naar de staat Washington en Colleen ontving geen antwoord op haar eerste vraag en vervolg vragen om informatie met betrekking to het onderzoek. We zijn van mening dat het noodzakelijk is om SLECHTS ╔╔N contactpunt te hebben en Linda Stebner is als co÷rdinator aangewezen aangezien zij een gedocumenteerde groep heeft van gescreende Noorse Boskatten met HCM. Ondanks dat een onderzoek nog een jaar op zich kan laten wachten vinden wij het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met het steekproefsgewijs verzamelen van DNA materiaal via speekselmonsters, aangezien sommige katten die reeds getroffen zijn door HCM kunnen sterven voor het onderzoek begint.

 

Van het uiterste belang: FINANCIERING:

Colleen McGrady heeft contact opgenomen met de Winn Foundation met de vraag of zij ge´nteresseerd zijn in het oprichten van een apart fonds voor HCM DNA onderzoek bij de Noorse Boskat. We hebben het voorstel gedaan om een aanvulling te geven op onze fondsen net zoals zij hebben gedaan voor de Spynx. Colleen zou dit weekend moeten horen of de Winn Foundationwil overwegen tot sponsoring over te gaan.

Meer over de toelagen van de Winn Foundation

http://www.winnfelineheath.org/2005-awards.html

 

Het alternatief is om een een non-profit instelling op te richten om giften te verzamelen. Cheryl Charges heeft een advocaat als contactpunt. Indien men iemand weet die kan helpen of die vrijwillig hun diensten zouden willen verlenen voor het oprichten van deze instelling laat het ons a.u.b. weten.

 

Linda Stebner doneert 2.000 US Dollar van de Country Cat Club en 500 US Dollar uit eigen middelen; Colleen McGrady doneert 1.000 US Dollar uit eigen middelen; Melissa Alexander zal 500 US Dollar uit eigen middelen schenken; Cheryl Charges schenkt 100 US Dollar van elk kitten wat verkocht wordt in haar cattery tot het doel is bereikt of overschreden. We hebben veel geld nodig voor het onderzoek! Er zijn momenteel wereldwijd meer dan 800 Noorse Boskatfokkers en als iedereen het geld van de verkoop van een kitten of 100 US Dollar zou schenken, dan zou dit betekenen dat door alle fokkers minimaal 80.000 US Dollar bijeen zou worden gebracht!!! ELKE GIFT, HOE GROOT OF KLEIN OOK, WORDT ZEER GEWAARDEERD!!

Toekomstige fondsenwervers zullen helpen om geld in te zamelen om het onderzoek in de toekomst veilig te stellen. Dit is het begin van een opzet om daadwerkelijk het verspreiden van HCM te stoppen in de Noorse Boskat. We zullen iedereen zo snel mogelijk laten weten wanneer de procedures zijn afgerond en we daadwerkelijk kunnen beginnen met het inzamelen van donaties en schenkingen. Wilt u nu al een toezegging doen, neemt u dan a.u.b. contact op met ÚÚn van de personen hier onderaan genoemd. We werken intussen ook aan een website en een database van alle katten die al zijn gescreend waar men kan zoeken op naam van de eigenaar/fokker of de catterynaam.

 

Dit zijn enkele van onze ideeŰn: We hebben uw hulp nodig met het inzamelen van schenkingen en donaties, hulp bij het opzetten van klinieken voor onderzoek. Sommigen van u denken dat testen een verspilling van geld is, maar denk eraan ľ als u tot de ontdekking komt dat bij ÚÚn van uw katten HCM wordt geconstateerd, dan spaart u zichzelf (door die kat niet in te zetten voor de fok), uw katten en de toekomstige kittenkopers een boel emotionele beroering. Laten we a.u.b. onze persoonlijke geschillen opzij leggen en streven naar het behoud van ons ras. We zouden deze inspanning graag wereldwijd zien. Iedereen die zich vrijwillig in wil zetten kan contact opnemen met:

 

Linda Stebner, Epona NFC, Philadelphia, V.S.:

Co÷rdinator voor Onderzoek en Financiering en Internationale Vertegenwoordigers

Melissa Alexander, in Wishin ' NFC, Massachusetts V.S.; + 001-508-415-9406 (c):

Moderator van Groep Yahoo en Co÷rdinator voor Internationale Vertegenwoordigers en voor huidige en toekomstige HCM onderzoeksklinieken in Boston MA.

Cheryl Sarges, Winterfyre NFC, Arizona, V.S.:

De eigenaar van Groep Yahoo en zij onderhoudt het gegevensbestand van HCM geteste Noren en is Co÷rdinator voor verwerven van fondsen.
Colleen McGrady, Finnishline NFC; NY ,V.S:

Hulp-co÷rdinator voor onderzoek & financiering en Co÷rdinator voor huidige en toekomstige HCM onderzoeksklinieken bij Hudson Highlands Veterinary Medical Group PC, Hopewell Junction NY

Back to Resource Page

home

Translated by: Lenie